Print opties

Masterclass: bierbeslag

Pâte à frire à la bière

Cooking Method
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 5 min Cook Time: 5 min Rest Time: 45 min Total Time: 55 minuten
Beschrijving

Basistechniek

Lekker hè, gefrituurd spul? Zelf maken? Tuurlijk!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
    Voor +/- 350 ml
  • 150 milliliters bier
  • 200 grammen bloem
  • 2 eidooiers
  • 4 grammen zout
  • 20 milliliters zonnebloemolie
  • Keukengerei:
  • Friteuse (eventueel)
  • Garde
  • Zeef
Instructies
  1. DEEG MAKEN

    • Vermeng het bier, het water, het zout, de olie en 2 eidooiers met een garde
    • Zeef er de bloem doorheen en blijf stevig kloppen
    • Let erop dat er zich geen klontjes vormen
    • Zet apart en laat 45 minuten rusten
    • Sla de eiwitten tot sneeuw
    • Spatel ze onder het beslag
  2. FRITUREN

    Dompel uw te frituren producten onder in het beslag en frituur deze op 175-180 graden in olie.

Keywords: friteuren, beslag, deeg

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!