Print opties

Marchand-de-vin-saus

Sauce marchand de vin

Cuisine ,
Courses ,
Tijd
Cook Time: 20 min Rest Time: 30 min Total Time: 50 minuten
Servings 6
Beschrijving

Ideaal gezelschap voor allerlei rood vlees, zoals tournedos, entrecote, rib-eye, roastbeef (rosbief) en dergelijke. Marchand-de-vinsaus (Fr. ‘Saus van de wijnkoopman’) is een simpele, maar oh zo lekkere combinatie van sjalotten en rode wijn.

Ingrediënten
  • 1 eetlepel demi-glacesaus (zie recept)
  • 1/2 liters rode wijn
  • 6 sjalotten
  • 200 grammen boter
  • 3 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • Keukengerei:
  • 1 Cocotte
  • 1 Garde
  • Zeef
Instructies
  1. VOORBEREIDING

    Snij de boter in blokjes en leg deze in de koelkast om hard te worden.

    • Hak de sjalotten ragfijn
    • Verwarm de boter in een cocotte of andere pan met dikke bodem
    • Voeg de sjalot toe en verwarm deze tot hij glazig wordt maar nog niet begint te kleuren (glaceren)
    • Demi-glace (klik voor recept) toevoegen en even latten sudderen
    • Afblussen met de wijn (deglaceren), laurier en tijm toevoegen en laten indampen (reduceren) tot ongeveer 3/4
    • Zout en peper op smaak
    • Zeven
    • Nu de ijskoude klontjes boter stuk voor stuk toevoegen (monteren) en de saus mooi liëren met een garde
    • Blijven kloppen tot het geheel mooi glad is
    • Klaar!

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!