Print opties

Malosolnye ogurtsy (малосольные огурцы)

Ingelegde augurken. Een Oost-Europese manier van conserveren

Cooking Method ,
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 3 min Rest Time: 3 uur Total Time: 3 uren 3 minuten
Servings 8
Beschrijving

Veel lekkerder dan uit een potje

Ingeweckte of geconserveerde augurken kennen we allemaal. Een aparte, hele lekkere soort zijn toch wel deze: Russische malosolnye (oftewel weinig gezouten) augurken. Moeilijk is het niet, wel zijn er verschillende bereidingsmethoden. Sommigen gieten een 3 liter-weckpot op met kokend water. Anderen gebruiken de snelle methode, zoals hier beschreven.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 1 kilogram rauwe augurken (vaak bij de Turkse of Poolse winkel te krijgen)
  • 1 teen knoflook
  • dillebloesem (eventueel)
  • mierikswortelblad (eventueel)
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel suker
  • paar takjes dille
  • blad van de zwarte bes (eventueel)
Instructies
    • Bladeren goed spoelen met water
    • Knoflook schoonmaken
    • Augurken goed wassen onder de koude kraan 
    • Zout, bladeren, knoflook en suiker toevoegen
    • Alles even door elkaar husselen en in een stevige vacuümzak doen
    • Afsluiten en 3 uur in de koelkast laten staan. Klaar!
Keywords: wecken, inleggen, conserveren, ogoertsi, malosolnie

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!