Magret de canard fumé, asperges et œuf de caille

Gerookte eendenborst met asperges en kwartelei
pinit

Gerookte eendenborst met asperges en kwartelei

Magret de canard fumé, asperges et œuf de caille

Difficulty: Gevorderd Prep Time 35 min Rest Time 7 uur Total Time 7 uren 35 minuten

Description

Recept met een ster

Heerlijk, in het seizoen: asperges van eigen bodem, klaargemaakt op verschillende wijzen. Ditmaal een koude terrine met een subtiele smaak. Prachtig voorgerechtje. Serveren op kamertemperatuur!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

4 personen

Keukengerei:

Instructies

  1. Maak ondertussen de saus:

    Schil de asperges zo dun mogelijk maar wel zo grondig dat er geen harde slierten aan blijven zitten. Deze worden niet zacht tijdens het koken en zijn erg onprettig in de mond. 

  2. Snij de "kontjes eraf (2cm ongeveer).

  3. Kook de asperges. Volg hiervoor ons recept: asperges klassiek

  4. Voorbereiding:

    Kook de kwarteleieren ondertussen 3-4 minuten, giet ze af, laat ze schrikken en afkoelen en pel ze.

  5. Haal de asperges uit het kookvocht

    Laat de asperges vervolgens uitlekken op een schone theedoek of kaasdoek. Het beste is als deze doek niet gewassen is met wasmiddel, aangezien die smaak kan worden overgedragen aan de zeer smaakgevoelige asperges.

    Laat de asperges afkoelen.

  6. Hak de peterselie.

  7. Maak een mooie mayonaise. Volg ons recept. Niet te zuur en liefst niet met citroensap maar wijnazijn.

  8. Snij de asperges in korte stukken.

  9. Voeg de eieren, de asperges, mayonaise en de peterselie samen in kom. 

  10. Vermeng en breng op smaak met zout en peper. Mocht u het nodig vinden kunt u nog wat Dijonmosterd toevoegen.

  11. Snij de gerookte eendenborst op uw snijmachine of met een fileermes flinterdun. Leg de plakjes in een waaier op gekoelde borden. Voeg de salade toe en garneer af met een toefje peterselie. Klaar!

  12. Oh ja, weet u wat hier heerlijk bij is? Briochebrood!

  13. WIJNTIP

    🍷 Welke wijn past bij gerookte eendenborst met een salade van witte asperges en kwarteleieren?

    Een wijn die het rokerige van de eend aankan, maar ook subtiel genoeg is voor de delicate asperges en het zachte ei. Hier wat suggesties:

    🍷 Pinot Noir uit de Bourgogne

    Licht, elegant rood met fijne zuren
    Combineert prachtig met de rokerige eend
    Overheerst de asperges niet

    🍷 Chenin Blanc uit de Loire (bijv. Vouvray of Saumur)

    Frisse zuren en rondeur
    Mooi in balans met de eend én witte asperges

    🍷 Droge Riesling (Bijv. Elzas of Rheingau)

    Aromatisch, mineraal, en levendig
    Steekt mooi af tegen het rokerige van de eend

    🍷 Eens iets anders? Vin Jaune of Savagnin (Jura)

    Geroosterde, nootachtige toets, goed bij gerookte gerechten met complexiteit

    wijntip witte wijn

Culinarius.nl RECEPTEN UIT DE HELE WERELD

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?