Print opties

Mafaldine, pachino, mozzarella e basilico

Mafaldine met cherrytomaat, mozzarella en basilicum

Cooking Method ,
Courses
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 4 min Cook Time: 15 min Total Time: 19 minuten
Servings 4
Beschrijving

Mafaldine ai pachino, mozzarella e basilico

Al komen de cherrytomaten dan oorspronkelijk uit Nederland, de Italiaanse keuken maakt er gretig gebruik van: Ze zijn handig te bereiden, blijven lang goed, presenteren prachtig en hebben, zowel rauw als verwarmd, een zeer prettige smaak. In dit recept kunnen de cherrytomaatjes in principe ook rauw worden verwerkt; wij hebben ervoor gekozen ze iets te karamelliseren.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten
  • 450 grammen mafaldine (of andere droge pasta)
  • 100-200 grammen mozzarella di bufala Campana
  • 300 grammen cherrytomaatjes
  • paar blaadjes basilicum
  • olijfolie (naar behoeven)
  • zout en peper uit de molen (naar smaak)
  • Keukenbenodigheden
  • Faitout
  • Vergiet
Instructies
  1. Mozzarellablokjes

    Voorbereiding:

    • Zet een pan met zout water op. Pasta “zwemt” graag, dus neem ruim water
    • Snij de cherrytomaatjes in vier partjes
    • Was de basilicum en pluk een stuk of 15 niet te grote blaadjes eraf
    • Snij de mozzarella in blokjes
  2. Bereiding:

    • Giet een scheut olijfolie in een kleine koekenpan en verhit deze licht
    • Gooi de partjes tomaat erbij en fruit deze voorzichtig aan
    • Doe er wat zout en peper uit de molen over
    • Laat afkoelen
    • Kook de pasta tot deze beetgaar is
    • Giet af
    • Doe de mozzarellablokjes, de tomaatjes en een flinke scheut verse olijfolie in een kom, samen met de pasta
    • Schep snel door elkaar
    • De mozzarella zal iets gaan smelten
    • Leg de pasta op de borden en laat de basilicumblaadjes er overheen dwarrelen. Klaar!
  3. wijntip witte wijn

    Wijntip:
    Een frisse witte Italiaanse wijn.

Keywords: trenette, fettuccine, pappardelle, linguine, tagliolini, mafaldine, pachino stufato

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!