Print opties

Libanees platbrood met falafel

Lekker frisse salade in een broodje

Cuisine
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 10 min Total Time: 10 minuten
Servings 4
Beschrijving

Platbrood uit Libanon

Platbrood is er overal wel. Volgens Wikipedia is het eigenlijk gewoon de verzamelnaam van ongerezen brood. Maar daarna noemt men daar in de voorbeelden een naast broden die geen gist of desem bevatten ook, zoals matse, tortilla en papdum, ook broden die keurig netjes gerezen zijn, zoals focaccia, pizza, naan, pita en nog een paar. Wat ze wel allemaal gemeen schijnen te hebben is de vorm. Allemaal plat. Dus dat zal dan ook wel de origine van de benaming zijn.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 4 Libanees platbroden (of grote pita's)
  • 4 eetlepels kwark
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1/2 tenen knoflook
  • zout&peper (naar smaak)
  • 1 takje munt
  • 2 takjes verse koriander
  • 200 grammen gemengde sla
  • paar druppels citroensap
  • 400 grammen falafel (zie recept)
  • 300 grammen snoeptomaatjes (in kwarten)
  • Keukengerei:
  • Staafmixer
  • Schaar
Instructies
  1. Knip de bovenkant van de platbroden af.

    • Vermeng de mayonaise, de kruiden, de kwark en het citroensap met een staafmixer tot een mooie gladde saus ontstaat
    • Breng op smaak met zout en peper
  2. Maak de platbroden met een vlakke hand voorzichtig open, als een zakje. Zorg dat ze niet scheuren.

  3. Nu vullen:

    Zet de platbroden rechtop en doe onderin een toefje gemengde sla.

  4. Daarop de falafel. Zelf maken? Natuurlijk! Hier is het recept.

  5. Daarop de in kwarten gesneden snoeptomaatjes.

  6. Daarop flink wat saus.

  7. Als laatste nog wat sla. Klaar!

Keywords: manaqish, flatbread, platbrood, pita, falafel

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!