Linzen met cotechino
Dit eten de Italianen alleen met Oud&Nieuw. Jammer eigenlijk, want het is heel erg lekker! Zullen wij in de rest van de wereld een nieuwe traditie starten?
Met de hand
Als u dit eet met Oud&Nieuw bij of met Italianen, houd er dan rekening mee dat het gebruikelijk is de eerste linzen te tellen en met de hand te hand voor goed geluk en voorspoed. Een extra servet kan dus zeker geen kwaad!
Cotechino
Cotechino is een dikke Italiaanse worst die urenlang moet garen. Er zijn daarom ook voorgegaarde varianten. Het heet zo omdat het gemaakt wordt van cotica (huid). Cotechino wordt gemaakt door een omhulsel van varkenshuid te vullen met nog meer (gemalen) varkenshuid, varkensvlees en varkensvet, vermengd met zout en kruiden. Er bestaat ook een variant van cotechino die wordt gemaakt door een uitgeholde varkensvoet te vullen: zampone. Zoals gezegd, veel industriële versies zijn voorgegaard en zijn binnen een minuut of 30 klaar voor consumptie.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
De cotechino wordt vaak in een vacuümverpakking sous-vide gegaard (wellen). Volg de instructies op de verpakking
Wanneer de linzen gaar zijn giet u ze af en doet u ze over in een nieuwe pan.
Voeg 4 eetlepels warme sugo toe.
Haal de gare cotechino uit de verpakking.
Spumante. Als het goed is heeft u die overigens net op:)
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!