Print opties

Lentesalade met croutons

Salade printanière

Cooking Method
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 10 min Total Time: 10 minuten
Servings 4
Beschrijving

Barbecue op komst? Maak er een lekkere frisse sla bij!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 600 gemengde sla
  • 1 handjevol snoeptomaatjes
  • peperonata (van 1 paprika (zie recept))
  • 2 handjevol croutons (zie recept)
  • basilicum (naar smaak)
  • 1 snufje kerriepoeder
  • olijfolie
  • 4 eetlepels balsamico IGP
  • zout (naar smaak)
Instructies
  1. CROUTONS

    • Wrijf wat oud brood of broodkorstjes in met een overlangs opengesneden teentje knoflook
    • Snij ze op een fatsoenlijke maat en frituur ze in wat olijfolie
    • Breng op smaak met zout
    • Laat uitlekken op keukenpapier.
  2. SALADE

    • Maak een mooie gemengde salade met bijvoorbeeld icebergsla, jonge bietensla, rode bieten in plakjes of blokjes, peperonata (klik voor recept), snoeptomaatjes en/of wat u zo verder nog onder handen komt. Liever geen rauwe ui, dat overheerst
    • Voeg de verse basilicum luchtig toe
    • Maak de salade aan met de Extra Vergine olijfolie en de kruiden
    • Breng op smaak met zout maar overdrijf niet: de croutons zijn ook al zout.
    • Voeg als laatste, vlák voor het serveren de basilicum toe
    • Voeg nu de croutons toe.  Klaar!
Keywords: salade verte, sla

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!