Lentesalade met croutons
Maak je oude brood op!
Salade printanière
Lentesalade met croutons
Ingrediënten
Instructies
-
CROUTONS
- Wrijf wat oud brood of broodkorstjes in met een overlangs opengesneden teentje knoflook
- Snij ze op een fatsoenlijke maat en frituur ze in wat olijfolie
- Breng op smaak met zout
- Laat uitlekken op keukenpapier.
-
SALADE
- Maak een mooie gemengde salade met bijvoorbeeld icebergsla, jonge bietensla, rode bieten in plakjes of blokjes, peperonata (klik voor recept), snoeptomaatjes en/of wat u zo verder nog onder handen komt. Liever geen rauwe ui, dat overheerst
- Voeg de verse basilicum luchtig toe
- Maak de salade aan met de Extra Vergine olijfolie en de kruiden
- Breng op smaak met zout maar overdrijf niet: de croutons zijn ook al zout.
- Voeg als laatste, vlák voor het serveren de basilicum toe
- Voeg nu de croutons toe. Klaar!