Print opties

Gegrilde rump steak 2

Rumpsteak grillé

Cooking Method ,
Cuisine
Courses
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 5 min Cook Time: 10 min Total Time: 15 minuten
Servings 4
Beschrijving

Rumpsteak - dikke lende
Rumpsteak wordt het vaakst gesneden uit de dikke lende, een smakelijk, mager en mals stukje vlees tussen de ossenhaas en het staartstuk dat zich uitstekend leent voor grillen.

 

Ingrediënten
  • 4 x 200 grammen Steakjes van de dikke lende (rumpsteak)
  • olijfolie
  • 400-800 grammen knoflook (uit de pers)
  • 8 schijfjes aardappel (voorgekookt)
  • rozemarijn (naar smaak)
  • 12 druppels HP-saus
  • zout en peper (naar smaak)
  • Keukengerei:
  • Aluminiumfolie
  • BBQ (of grillplaat)
  • Knoflookpers
Instructies
  1. VOORBEREIDING

    • Verwarm de BQQ of grillplaat zeer heet
    • Wrijf de steakjes in met olie en knijp er wat verse knoflook over
  2. BEREIDING

    • Grill ze aan weerskanten gedurende 3-4 minuten
    • Laat ze 5 minuten rusten in aluminiumfolie (rijpen)
    • Kleur ondertussen de aardappelschijven even op de grill, ook deze met wat olijfolie
    • Leg wanneer deze klaar zijn een pukje rozemarijn op een aantal van de schijfjes. Klaar!
  3. SERVEERTIP

    Serveer met een frisse zomersalade en een paar druppels HP saus.

  4. WIJNTIP

    Een niet te zware, fruitige rode wijn. Maar een biertje lijkt ons ook wel lekker….

Keywords: rumpsteak, lendesteak

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!