Print opties

Lamsschouder uit de Römertopf

Epaule d'agneau au romertopf

Cooking Method , , ,
Courses
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 2 min Cook Time: 12 uur Total Time: 12 uren 2 minuten
Servings 2
Beschrijving

Kent u hem nog?

Jaaaa, de Römertopf! Vroeger stond er in elk keukenkastje wel een. Nu is het vaak zoeken in de kringloopwinkel, naast de broodmachine, het fonduestel en de chocoladefontein... Maar vergeten moeten we dit kookfenomeen, geïnspireerd op kooktechnieken uit het Romeinse Rijk, zeker niet. Hier een heerlijk receptje met deze "ouwe trouwe kookvriend”.

[caption id="attachment_2182" align="aligncenter" width="300"]Römertopf Römertopf[/caption]

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 500 grammen lamsschouder
  • 100 grammen spitskool
  • 100 grammen bleekselderij
  • 50 grammen venkel
  • 100 grammen courgette
  • 100 grammen kikkerwerwten (gekookt)
  • 4-8 trostomaatjes
  • 3 takjes koriander
  • 3 takjes munt
  • 3 ras el hanout
  • 2 tenen knoflook
  • 1 flinke scheut olijfolie
  • zout (naar smaak)
  • Keukengerei
  • Römertopf
  • Oven
Instructies
  1. RÖMERTOPF BEVOCHTIGEN

    Weet u het nog? Eerst een paar uur in het water, de Römertopf. Anders doet hij zijn werk niet goed en kan hij barsten bij verhitting.

  2. Wij hebben het onderste gedeelte van de lamsschouder genomen. U kunt natuurlijk ook ander lamsvlees gebruiken.

    • Snij de groenten in grove brokken
    • De verse kruiden mogen er zo bij in, u kunt er ook voor kiezen om deze te hakken
    • Leg alle ingrediënten in de Römertopf
    • Even wat zout er overheen
    • Verwarm de oven voor op 100 graden
    • Het vlees mag bovenop
    • Ook het vlees even iets zouten (niet te veel)
    • Daar overheen de ras-el-hanout
    • Leg de knoflook ongepeld op het vlees
    • Daar overheen mag nu een fikse scheut olijfolie
    • Römertopf afsluiten
    • 12 uur stoven in de oven op 100 graden
  3. Wijntip:
    • Uit de oven halen
    • Vlees omdraaien
    • Tomaatjes erbij
    • Afsluiten en nog 3 uur garen op 150 graden
  4. Bot verwijderen.

  5. Vlees trancheren. Klaar!

  6. SERVEERTIP

    • Verwijder de tuinkruiden (als u die niet had gesneden) en de knoflook
    • Serveer het vlees met de groenten en wat verse koriander
  7. wijntip rode wijn

    WIJNTIP

    Een mooie Syrah uit de Rhônevallei past prima bij dit lamsgerecht.

Keywords: lam, schouder, slow cooking, oven

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!