Epaule d'agneau au romertopf
Jaaaa, de Römertopf! Vroeger stond er in elk keukenkastje wel een. Nu is het vaak zoeken in de kringloopwinkel, naast de broodmachine, het fonduestel en de chocoladefontein... Maar vergeten moeten we dit kookfenomeen, geïnspireerd op kooktechnieken uit het Romeinse Rijk, zeker niet. Hier een heerlijk receptje met deze "ouwe trouwe kookvriend”.
[caption id="attachment_2182" align="aligncenter" width="300"] Römertopf[/caption]Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Weet u het nog? Eerst een paar uur in het water, de Römertopf. Anders doet hij zijn werk niet goed en kan hij barsten bij verhitting.
Wij hebben het onderste gedeelte van de lamsschouder genomen. U kunt natuurlijk ook ander lamsvlees gebruiken.
Bot verwijderen.
Vlees trancheren. Klaar!
Een mooie Syrah uit de Rhônevallei past prima bij dit lamsgerecht.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!