Lamsschouder uit de Römertopf

Epaule d'agneau au romertopf
pinit

Epaule d’agneau au romertopf

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 2 min Cook Time 12 uur Total Time 12 uren 2 minuten
Servings: 2

Description

Kent u hem nog?

Jaaaa, de Römertopf! Vroeger stond er in elk keukenkastje wel een. Nu is het vaak zoeken in de kringloopwinkel, naast de broodmachine, het fonduestel en de chocoladefontein... Maar vergeten moeten we dit kookfenomeen, geïnspireerd op kooktechnieken uit het Romeinse Rijk, zeker niet. Hier een heerlijk receptje met deze "ouwe trouwe kookvriend”.

Römertopf
Römertopf

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei

Instructies

  1. RÖMERTOPF BEVOCHTIGEN

    Weet u het nog? Eerst een paar uur in het water, de Römertopf. Anders doet hij zijn werk niet goed en kan hij barsten bij verhitting.

  2. Wij hebben het onderste gedeelte van de lamsschouder genomen. U kunt natuurlijk ook ander lamsvlees gebruiken.

    • Snij de groenten in grove brokken
    • De verse kruiden mogen er zo bij in, u kunt er ook voor kiezen om deze te hakken
    • Leg alle ingrediënten in de Römertopf
    • Even wat zout er overheen
    • Verwarm de oven voor op 100 graden
    • Het vlees mag bovenop
    • Ook het vlees even iets zouten (niet te veel)
    • Daar overheen de ras-el-hanout
    • Leg de knoflook ongepeld op het vlees
    • Daar overheen mag nu een fikse scheut olijfolie
    • Römertopf afsluiten
    • 12 uur stoven in de oven op 100 graden
  3. Wijntip:
    • Uit de oven halen
    • Vlees omdraaien
    • Tomaatjes erbij
    • Afsluiten en nog 3 uur garen op 150 graden
  4. Bot verwijderen.

  5. Vlees trancheren. Klaar!

  6. SERVEERTIP

    • Verwijder de tuinkruiden (als u die niet had gesneden) en de knoflook
    • Serveer het vlees met de groenten en wat verse koriander
  7. WIJNTIP

    Een mooie Syrah uit de Rhônevallei past prima bij dit lamsgerecht.

    wijntip rode wijn
Keywords: lam, schouder, slow cooking, oven

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?