Epaule d'agneau au four
Lamsvlees. Vooral in de lente erg populair. Lamsvlees is erg mild van smaak. Het heeft een lekkere, boterachtige smaak over zich. Een hele schouder van een lam is een echt festijn. In de oven gebraden of langzaam gegaard – kostelijk!
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Verwarm de oven voor op 200° C. Snij de groenten in niet al te grote stukken (mirepoix of parmentier). Laat de knoflooktenen heel maar kneus ze wel een beetje. Was de kruiden.
Stort de groenten in een grote braadslee.
Na 3,5 uur is de schouder gaar en zijn alle aroma’s van de groenten, de kruiden en het vlees mooi in elkaar overgelopen om een perfecte harmonie te vormen.
Trancheer de schouder in dunne plakjes en serveer deze met de gestoofde groenten en de saus. Heerlijk met een rijke aardappelpuree (klik voor recept).
Wij gaan voor een Australische: een mooie Shiraz uit New South Wales (Orange).
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!