Lamsrack met witte asperges
Heerlijk in het seizoen en een prachtige combinatie. Heerlijk lentelam met asperges van eigen bodem! We kennen natuurlijk allemaal de klassiekers, Asperges met ham en ei, asperges met hollandaisesaus. Of de lamsracks in muntsaus of “en croûte”. Maar er is zoveel meer! Gaat u mee?
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Schil de asperges zo dun mogelijk maar wel zo grondig dat er geen harde slierten aan blijven zitten. Deze worden niet zacht tijdens het koken en zijn erg onprettig in de mond.
Snij ongeveer 3 centimeter van de achterkant weg.
Zet de pan op hoog vuur, laar goed warm worden en doe de geklaarde boter erin.
Leg nu de lamsracks in de boter en braad het vlees aan de eerste zijde aan tot het een mooie bruine kleur krijgt.
Draai het vlees om en herhaal het proces.
Rond af met de room
De wijn…. Ja, de wijn. Lamsrack vraagt om rood, asperges om wit, rosé is een te simpel compromis. We geven de roomsaus de hoofdtoon – een mooie Bourgogne met een vette, ronde smaak en aardig wat hout. Die doen we! Wat dacht u bijvoorbeeld van zo’n kostelijke Meursault? Kost een paar cent, maar dan heb je ook wat….
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!