Print opties

Lamskoteletjes op de barbecue

Cotelettes d'agneau grillées

Courses
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 30 min Cook Time: 10 min Total Time: 40 minuten
Servings 4
Beschrijving

Heerlijk in het barbecueseizoen, maar ook niet te versmaden op andere tijdstippen!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 12 lamskoteletten
  • knoflook (naar smaak)
  • olijfolie (naar behoeven)
  • 8 aardappelen (middelgroot, vastkokend)
  • 1 savooiekool
  • zout en peper
  • Keukengerei:
  • BBQ (of grillplaat)
  • Vergiet
  • Wok
Instructies
  1. VOORBEREIDING

    • Schil de aardappelen
    • Snij de kool in fijne reepjes (chiffonade)
    • Blancheer de kool door deze in kokend water te gooien en 5 minuten te koken. Hierna vliegensvlug afgieten en de kool in een bak met ijskoud water storten. Zo blijft de groente mooi op kleur
    • Laat nu zorgvuldig uitlekken in een vergiet
    • Wrijf het vlees in met wat knoflook en olijfolie
  2.  

    BEREIDING

    • Kook de aardappelen beetgaar
    • Gill de koteletjes op een hete barbecue of grillplaat tot ze mooi gekleurd zijn aan de buitenkant en rosé binnenin (ongeveer 3 minuten per zijde)
    • Tegelijkertijd wokt u de de kool met wat olijfolie en wat gesnipperde knoflook. Let op! Laat niet aanbranden! Vooral de knoflook krijgt daardoor een bittere smaak
    • Breng op smaak met zout. Klaar!
  3. wijntip rode wijn

    WIJNTIP

    Een rode wijn past het beste bij lamsvlees. Het ijzergehalte van de kool vraagt echter om niet al te veel tannine. Een lichte rode wijn komt dus het beste uit. Een Bardolino uit de Gardastreek, een Beaujolais, een rode Sancerre, iets in die trant.

Keywords: lamskoteletten

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!