Lamskoteletjes op de barbecue
Cotelettes d'agneau grillées
Cotelettes d’agneau grillées
Lamskoteletjes op de barbecue
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
VOORBEREIDING
- Schil de aardappelen
- Snij de kool in fijne reepjes (chiffonade)
- Blancheer de kool door deze in kokend water te gooien en 5 minuten te koken. Hierna vliegensvlug afgieten en de kool in een bak met ijskoud water storten. Zo blijft de groente mooi op kleur
- Laat nu zorgvuldig uitlekken in een vergiet
- Wrijf het vlees in met wat knoflook en olijfolie
-
BEREIDING
- Kook de aardappelen beetgaar
- Gill de koteletjes op een hete barbecue of grillplaat tot ze mooi gekleurd zijn aan de buitenkant en rosé binnenin (ongeveer 3 minuten per zijde)
- Tegelijkertijd wokt u de de kool met wat olijfolie en wat gesnipperde knoflook. Let op! Laat niet aanbranden! Vooral de knoflook krijgt daardoor een bittere smaak
- Breng op smaak met zout. Klaar!
-
WIJNTIP
Een rode wijn past het beste bij lamsvlees. Het ijzergehalte van de kool vraagt echter om niet al te veel tannine. Een lichte rode wijn komt dus het beste uit. Een Bardolino uit de Gardastreek, een Beaujolais, een rode Sancerre, iets in die trant.