Print opties

Abbacchio a scottadito

Cotelettes d'agneau "brûle-les-doigts"

Cooking Method , ,
Cuisine ,
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 10 min Cook Time: 10 min Total Time: 20 minuten
Servings 4
Beschrijving

Traditioneel uit de Italiaanse regio Lazio

De Italiaanse variant van lamskoteletten op de barbecue. Niks zo lekker als de combinatie van lamsvlees, barbecuerook en verse kruiden… Dat weten de Italianen ook. Zo maken zij, vooral i Midden-Italië, hun lamskoteletjes.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
    Het gehakt:
  • 12 grammen lamskoteltjes (liefst met lang ribbetje)
  • 1 scheutje olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 4 merguez (of ander pikant worstje)
  • zout (naar smaak)
  • 1 bosje verse rozemarijn (voor de rook)
  • Keukengerei:
  • BBQ
  • Knoflookpers
Instructies
    •  
    • Als u aan koteletjes kunt komen met een lang ribbetje - die zijn het leukst voor dit gerecht en doen de naam ook het meest eer aan. Het heet niet voor niets "scottadito" (brand je vingers). Je behoort je met de hand te eten
    • Zorg voor een gloeiend hete grill
    • Knijp wat knoflook uit over de koteletjes
    • Smeer ze in met olijfolie
    • Leg ze vervolgens op de grill en leg de rozemarijn er bovenop
  1. GRILL HET VLEES

    • Draai ze na een paar minuutjes om en gaar ze aan de andere kant. Klaar! Even de kerntemperatuur checken? Raadpleeg onze kerntemperaturentabel
    • Kruid uw koteletjes pas nú met wat zout
  2. SERVEERTIP

    Heel erg lekker hierbij zijn op de grill gepofte mini-aubergines en trostomaatjes. Zie afbeelding.

  3. wijntip rode wijn

    WIJNTIP

    Een rode wijn past het beste bij lamsvlees. Mag best een beetje stroef om lekker te knokken tegen de vettige koteletjes.

Keywords: lam, kotelet, cotelette, costolette

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!