Print opties

Filetto d’agnello con peperonata e lardo di Colonnata

Lamsfilet met peperonata en lardo

Cooking Method ,
Courses
Difficulty Gevorderd
Tijd
Prep Time: 20 min Cook Time: 10 min Total Time: 30 minuten
Servings 4
Beschrijving

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 4 x 100-150 grammen lamsfilet
  • 4 aardappels (groot, vast kokend)
  • geklaarde boter (naar behoeven)
  • zout en peper uit de molen
  • Garnituur:
  • 400 grammen spruitjes
  • 400 grammen peperonata (zie recept)
  • paar plakjes lardo di Colonnata
  • Keukengerei:
  • Zeef
  • Koekenpan
Instructies
  1. Voorbereiding:

    • Schil een aardappel per persoon
    • Kook deze en houd warm
    • Maak de spruitjes schoon, hou ze klein door de buitenste bladeren te verwijderen en kook ze beetgaar
  2. Bereiding van de lamsfilet:

    • Kruid het vlees naar smaak met peper en zout
    • Sauteer de filets in gloeiend hete geklaarde boter tot een kerntemperatuur van 55 graden
    • Haal ze uit de pan en laat ze even een paar minuten bijkomen (rijpen)
  3. Serveertip:

    • Leg bovenop de filet een flinterdun plakje lardo
    • Haal de aardappel en de spruitjes even door de gesmolten boter en serveer met de peperonata (klik voor recept)en een pluk basilicum. Klaar!
  4. wijntip rode wijn

    Wijntip:
    Een niet te zware, fruitige rode wijn.

Keywords: lam, agneau, peperoni

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!