Print opties

Koude gemarineerde entrecôte met sesamoliedressing

Bœuf froid mariné au sésame

Cooking Method , ,
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 10 min Cook Time: 10 min Rest Time: 12 uur Total Time: 12 uren 20 minuten
Servings 6
Beschrijving

Lekker op een warme dag.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
    Het vlees:
  • 1,2 kilogram Runderentrecote aan stuk
  • De marinade:
  • 125 milliliters sesamolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn IGP
  • 4 bosuien
  • 4 tenen knoflook
  • 3 eetlepels palmsuiker
  • zout en peper
  • De dressing:
  • 5 eetlepels Olijfolie EV
  • 3 eetlepels johannesbroodsiroop
  • 2 druppels ketjap (manis)
  • 4 druppels sesamolie
  • De garnituur:
  • 200 grammen taugé
  • 200 grammen rucola
Instructies
  1. Voorbereiding:

    • Grill de entrecote aan één stuk op de hete barbecue of op een hete grillplaat tot deze mooi “rare” is (kerntemperatuur 55° C )
    • Breng op smaak met zout en peper
    • Meng in een ruime bak de sesamolie, de balsamicoazijn, de palmsuiker, de knoflook en de bosuien en klop ze stevig door elkaar met een garde totdat de suiker opgelost is
    • Leg het vlees erbij en sluit stevig af
    • Zet de bak in de koelkast en marineer 12 uur. Draai het vlees af en toe om
    • Maak een dressing van de johannesbroodsiroop, de olijfolie, de sesamolie en de ketjap
  2. Bereiding:

    • Laat het vlees goed uitlekken en trancheer het in dunne plakken
    • Dresseer de plakken op een bord en giet iets van de rest van de marinade erover, eventueel door een zeef
    • Maak de rucola en de taugé aan met de dressing en serveer deze erbij
  3. wijntip witte wijn

    Wijntip:
    Een mooie witte wijn, zoals een Muscadet.

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!