Koude gemarineerde entrecôte met sesamoliedressing

Bœuf froid mariné au sésame
pinit

Bœuf froid mariné au sésame

Koude gemarineerde entrecôte met sesamoliedressing

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 10 min Cook Time 10 min Rest Time 12 uur Total Time 12 uren 20 minuten
Servings: 6

Description

Lekker op een warme dag.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Het vlees:

De marinade:

De dressing:

De garnituur:

Instructies

  1. Voorbereiding:

    • Grill de entrecote aan één stuk op de hete barbecue of op een hete grillplaat tot deze mooi “rare” is (kerntemperatuur 55° C )
    • Breng op smaak met zout en peper
    • Meng in een ruime bak de sesamolie, de balsamicoazijn, de palmsuiker, de knoflook en de bosuien en klop ze stevig door elkaar met een garde totdat de suiker opgelost is
    • Leg het vlees erbij en sluit stevig af
    • Zet de bak in de koelkast en marineer 12 uur. Draai het vlees af en toe om
    • Maak een dressing van de johannesbroodsiroop, de olijfolie, de sesamolie en de ketjap
  2. Bereiding:

    • Laat het vlees goed uitlekken en trancheer het in dunne plakken
    • Dresseer de plakken op een bord en giet iets van de rest van de marinade erover, eventueel door een zeef
    • Maak de rucola en de taugé aan met de dressing en serveer deze erbij
  3. Wijntip:
    Een mooie witte wijn, zoals een Muscadet.

    wijntip witte wijn

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?