Print opties

Koningsoesterzwammen met bulgur

Lekker tussendoortje of mooi vegan hoofdgerecht

Cooking Method , , , ,
Difficulty Gevorderd
Tijd
Prep Time: 10 min Cook Time: 10 min Total Time: 20 minuten
Servings 4
Beschrijving

De pleurotus eryngii !

Lekker bestanddeel voor een vegetarische maaltijd. Moeilijk is het allerminst te noemen, er zijn wel een aantal verschillende handelingen vereist.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
    De haas:
  • 4-8 koningsoesterzwammen (pleurotus eryngii)
  • 100 grammen bulgur (p.p)
  • olijolie
  • zout en peper (naar smaak)
  • Keukengerei:
  • Sautoir
  • Grillplaat
  • Timbaal
Instructies
    • Maak een bulgur (klik voor ons recept). Zoals te zien is op de afbeelding kunt u wat kleur toevoegen (wat geblancheerde spinazie, paar reepjes gekookte wortel, wat u leuk vindt)
    • Snij de koningsoesterzwammen in plakken, overlangs
    • Grill de plakken op matig vuur op de bbq of grillplaat
    • wanneer ze wat kleur hebben, in een sautoir (ruime hapjespan met deksel) leggen, licht zouten, besprenkelen met olijfolie en een paar lepels water toevoegen
    • deksel op de pan en even laten stoven. Daarna paddestoelen verwijderen en vocht laten indampen tot een mooie heldere jus.
    • Bulgur in een vormpje storten en daarna op de borden
    • Paddestoelen op de borden rangeren en het bord afmaken met de jus. Klaar!
  1.  

    Maak een bulgur (klik voor ons recept). Zoals te zien is op de afbeelding kunt u wat kleur toevoegen (wat geblancheerde spinazie, paar reepjes gekookte wortel, wat u leuk vindt)

  2. Grillplaat
    • Grill de plakken op matig vuur op de bbq of grillplaat
    • wanneer ze wat kleur hebben, in een sautoir (ruime hapjespan met deksel) leggen, licht zouten, besprenkelen met olijfolie en een paar lepels water toevoegen
    • deksel op de pan en even laten stoven
    • Daarna paddestoelen verwijderen en vocht laten indampen tot een mooie heldere jus (reduceren)
    • Bulgur in een vormpje storten en daarna op de borden
    • Paddestoelen op de borden schikken en het bord afmaken met de jus. Klaar!
  3. wijntip rode wijn

    WIJNTIP

    Een fruitige witte of jonge rode wijn.

Keywords: bulgur, oesterzwam, paddenstoel

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!