Koningsoesterzwammen met bulgur

Panicaut au bulgur
pinit

Lekker tussendoortje of mooi vegan hoofdgerecht

Difficulty: Gevorderd Prep Time 10 min Cook Time 10 min Total Time 20 minuten
Servings: 4

Description

De pleurotus eryngii !

Lekker bestanddeel voor een vegetarische maaltijd. Moeilijk is het allerminst te noemen, er zijn wel een aantal verschillende handelingen vereist.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

De haas:

Keukengerei:

Instructies

    • Maak een bulgur (klik voor ons recept). Zoals te zien is op de afbeelding kunt u wat kleur toevoegen (wat geblancheerde spinazie, paar reepjes gekookte wortel, wat u leuk vindt)
    • Snij de koningsoesterzwammen in plakken, overlangs
    • Grill de plakken op matig vuur op de bbq of grillplaat
    • wanneer ze wat kleur hebben, in een sautoir (ruime hapjespan met deksel) leggen, licht zouten, besprenkelen met olijfolie en een paar lepels water toevoegen
    • deksel op de pan en even laten stoven. Daarna paddestoelen verwijderen en vocht laten indampen tot een mooie heldere jus.
    • Bulgur in een vormpje storten en daarna op de borden
    • Paddestoelen op de borden rangeren en het bord afmaken met de jus. Klaar!
  1.  

    Maak een bulgur (klik voor ons recept). Zoals te zien is op de afbeelding kunt u wat kleur toevoegen (wat geblancheerde spinazie, paar reepjes gekookte wortel, wat u leuk vindt)

    • Grill de plakken op matig vuur op de bbq of grillplaat
    • wanneer ze wat kleur hebben, in een sautoir (ruime hapjespan met deksel) leggen, licht zouten, besprenkelen met olijfolie en een paar lepels water toevoegen
    • deksel op de pan en even laten stoven
    • Daarna paddestoelen verwijderen en vocht laten indampen tot een mooie heldere jus (reduceren)
    • Bulgur in een vormpje storten en daarna op de borden
    • Paddestoelen op de borden schikken en het bord afmaken met de jus. Klaar!
    Grillplaat
  2. WIJNTIP

    Een fruitige witte of jonge rode wijn.

    wijntip rode wijn
Keywords: bulgur, oesterzwam, paddenstoel

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?