Print opties

Koningsoesterzwammen en tweemaal selderij

Panicaut aux deux céleris

Cooking Method , ,
Cuisine
Difficulty Gevorderd
Tijd
Prep Time: 10 min Cook Time: 10 min Total Time: 20 minuten
Servings 4
Beschrijving

De pleurotus eryngii !

Lekker receptje voor een vegetarische maaltijd. Moeilijk is het allerminst te noemen, er zijn wel een aantal verschillende handelingen vereist.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
    De haas:
  • 800 grammen koningsoesterzwammen (pleurotus eryngii)
  • 4 dikke plakken knolselderij
  • 2 stengels bleekselderij
  • 50 grammen boter
  • selderijzout (naar smaak)
  • zout en peper (naar smaak)
  • Keukengerei:
  • Koekenpan
  • Grillplaat
Instructies
  1. VOORBEREIDING

    Snij de knolselderij in dikke plakken van 1,5 cm. Kruid ze met zout, of, beter nog, selderiezout. Verwijder de schil op de rand. Was en snij de bleekselderij.

  2. Snij de koningsoesterzwammen in plakken van ongeveer 6 mm. De kleinere stukjes, het snijafval, houdt u apart.

  3. Grillplaat

    BEREIDING

    • Stoof de plakken selderij beetgaar (minuut of 4) in de magnetron of in een stoompan
    • Grill de plakken koningsoesterzwam op een grillplaat om een streepjesmotiefje erop te toveren
    • Bestrooi ze met zout naar smaak
    • Stoof de bleekselderij en het snijafval van de paddenstoel in wat boter
    • Breng op smaak met peper en zout
  4.  

    SERVEREN

    Leg een plak selderijknol op de borden. Drapeer de stoofgroente er overheen en maak af met de plakken gegrilde paddenstoel. Klaar!

  5. wijntip rode wijn

    WIJNTIP

    Een fruitige witte of jonge rode wijn.

Keywords: knolselderij, oesterzam, paddenstoel

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!