Koningsoesterzwammen en tweemaal selderij
Panicaut aux deux céleris
Panicaut aux deux céleris
Koningsoesterzwammen en tweemaal selderij
Ingrediënten
De haas:
Keukengerei:
Instructies
-
VOORBEREIDING
Snij de knolselderij in dikke plakken van 1,5 cm. Kruid ze met zout, of, beter nog, selderiezout. Verwijder de schil op de rand. Was en snij de bleekselderij.
-
Snij de koningsoesterzwammen in plakken van ongeveer 6 mm. De kleinere stukjes, het snijafval, houdt u apart.
-
BEREIDING
- Stoof de plakken selderij beetgaar (minuut of 4) in de magnetron of in een stoompan
- Grill de plakken koningsoesterzwam op een grillplaat om een streepjesmotiefje erop te toveren
- Bestrooi ze met zout naar smaak
- Stoof de bleekselderij en het snijafval van de paddenstoel in wat boter
- Breng op smaak met peper en zout
-
SERVEREN
Leg een plak selderijknol op de borden. Drapeer de stoofgroente er overheen en maak af met de plakken gegrilde paddenstoel. Klaar!
-
WIJNTIP
Een fruitige witte of jonge rode wijn.