Koningsoesterzwammen en tweemaal selderij

Panicaut aux deux céleris
pinit

Panicaut aux deux céleris

Difficulty: Gevorderd Prep Time 10 min Cook Time 10 min Total Time 20 minuten
Servings: 4

Description

De pleurotus eryngii !

Lekker receptje voor een vegetarische maaltijd. Moeilijk is het allerminst te noemen, er zijn wel een aantal verschillende handelingen vereist.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

De haas:

Keukengerei:

Instructies

  1. VOORBEREIDING

    Snij de knolselderij in dikke plakken van 1,5 cm. Kruid ze met zout, of, beter nog, selderiezout. Verwijder de schil op de rand. Was en snij de bleekselderij.

  2. Snij de koningsoesterzwammen in plakken van ongeveer 6 mm. De kleinere stukjes, het snijafval, houdt u apart.

  3. BEREIDING

    • Stoof de plakken selderij beetgaar (minuut of 4) in de magnetron of in een stoompan
    • Grill de plakken koningsoesterzwam op een grillplaat om een streepjesmotiefje erop te toveren
    • Bestrooi ze met zout naar smaak
    • Stoof de bleekselderij en het snijafval van de paddenstoel in wat boter
    • Breng op smaak met peper en zout
    Grillplaat
  4.  

    SERVEREN

    Leg een plak selderijknol op de borden. Drapeer de stoofgroente er overheen en maak af met de plakken gegrilde paddenstoel. Klaar!

  5. WIJNTIP

    Een fruitige witte of jonge rode wijn.

    wijntip rode wijn
Keywords: knolselderij, oesterzam, paddenstoel

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?