Print opties

Puree van knolselderij

Heerlijk bij gegrild vlees, doodsimpel om te maken

Cooking Method , ,
Cuisine
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 5 min Cook Time: 10 min Total Time: 15 minuten
Servings 6
Beschrijving

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 1 knolselderij
  • 50 milliliters room
  • 1 klontje boter
  • zout (naar smaak)
  • Keukengerei
  • Staafmixer
  • Zeef (geeft het fijnste resultaat)
  • Vergiet
Instructies
  1. Bereiding:

    • Schil de knolselderij en snijd deze in blokken van ongeveer 2-3 cm (mirepoix)
    • Kook deze gaar in runderbouillon (klik voor recept) of water en giet ze af
    • Pureer ze met een staafmixer. Met een houten lepel door een zeef drukken kan ook
    • Voeg wat room toe om de puree iets smeuïger te krijgen, indien nodig
    • Voeg wat boter toe en breng op smaak met zout. Mocht u peper willen gebruiken, nodig is het niet, gebruik dan witte peper, anders ziet u de zwarte puntjes terug in de puree. Mocht u de puree iets steviger willen, vermeng hem dan met aardappelpuree (zie recept). Klaar!
Keywords: puree, celeriac

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!