Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
1 knolselderij
50 milliliters room
1 klontje boter
zout (naar smaak)
Keukengerei
Staafmixer
Zeef (geeft het fijnste resultaat)
Vergiet
Instructies
Bereiding:
Schil de knolselderij en snijd deze in blokken van ongeveer 2-3 cm (mirepoix)
Kook deze gaar in runderbouillon (klik voor recept) of water en giet ze af
Pureer ze met een staafmixer. Met een houten lepel door een zeef drukken kan ook
Voeg wat room toe om de puree iets smeuïger te krijgen, indien nodig
Voeg wat boter toe en breng op smaak met zout. Mocht u peper willen gebruiken, nodig is het niet, gebruik dan witte peper, anders ziet u de zwarte puntjes terug in de puree. Mocht u de puree iets steviger willen, vermeng hem dan met aardappelpuree (zie recept). Klaar!
Keywords:
puree, celeriac
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!