Er zijn verschillende varianten van, maar deze is toch wel echt heel bijzonder van smaak
Snij de filets op maat en kruid ze met uw eigen vertrouwde kruidenmengsel of met peper en zout.
U mag wel een beetje hoog op smaak gaan zitten – samenstellingen met champignons hebben de neiging aan de flauwe kant te zijn.
Hak de ui mooi fijn.
Snij de champignons in dunne plakjes. Een gewone champignon of andere paddenstoel kan ook.
Maak naar eigen smaak en inzicht een lekkere samenstelling van verse groenten.
Doe een flinke klont boter bij de groente.
Stoof deze op een laag pitje in een gesloten cocotte. Minuut of 20.
Doe ondertussen wat boter in een sauteuse. Laat deze smelten.
Hak ondertussen de peterselie voor de garnering (zie serveertip).
Zet de de gesnipperde ui in de boter. Niet teveel laten kleuren (glaceren).
Voeg de paddenstoelplakjes toe en bak het geheel terwijl u het voortdurend omschept.
Voeg iets later de reepjes gerookt spek toe. Blijf omscheppen.
Als alles mooi gaar is blust u de saus af met de room.
Laat de saus op en laag pitje langzaam indikken.
Klontje boter in een koekenpan. Laat het schuim wegtrekken en verlaag de warmtebron.
Bak de kipfilets aan één zijde aan en draai ze om.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!