Pollo arrosto

Kip uit de oven op zijn Italiaans
pinit

Poulet rôti au four

Pollo arrosto

Difficulty: Beginner Prep Time 10 min Cook Time 1 uur Total Time 1 uur 10 minuten
Servings: 4

Description

In een BEETJE Italiaanse familie zie je deze schotel toch wel een paar keer per jaar voorbij komen: het is vaak het lievelingsverjaardagsgerecht van de kinderen en een traditionele traktatie op feestdagen. Het is, zoals zoveel recepten in de Italiaanse keuken, heel makkelijk te maken, puur en specifiek van smaak, en vrij licht. U kunt hiervoor een hele kip gebruiken, of delen. Wij hebben gekozen voor een hele kip, maar dijen of kipspareribs kunnen ook prima.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructions

  1. VOORBEREIDING

    • Wrijf de kip af met keukenpapier, kruid hem en wrijf hem daarna in met olijfolie
    • Schil de aardappelen en snijd ze in langwerpige, vrij grote partjes
    • Smeer een braadslee in met olijfolie
    • Verwarm uw oven voor op 180 ℃.
  2. BEREIDING

    • Leg de kip in de braadslee
    • Een hele kip heeft een uurtje in de oven nodig. Kipdijen 30 minuten, kipspareribs ongeveer 20. Voor de aardappelen, die naast de kip horen te garen, moet u rekenen op 20-30 minuten nodig. Bij een hele kip kunt u deze dus pas wat later in het proces toevoegen.
    • Gooi de schoongemaakte knoflookteentjes erbij, samen met de takjes rozemarijn
    • Besprenkel met nog wat olijfolie en zet in de oven
    • Schep voorzichtig de aardappels om naarmate ze kleuren
    • De aardappelen behoren goudkleurig te zijn en een knapperig korstje te hebben ontwikkeld. De kerntemperatuur van de kip moet rond de 63℃  liggen.

    Zie ook: patate al forno.

  3. SERVEERTIP

    Verwijder de knoflookteentjes voor u serveert.

  4. Wij raden aan hierbij een fruitige witte wijn te drinken. Een Orvieto uit Italië past prima.

Keywords: kip, haan, feestmaal, aardappel

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?