Hoezo, de Italiaanse keuken is zo lekker simpel? Soms gaan ook zij aardig tekeer in de keuken. Dit is een prachtig recept voor een klein voorgerechtje. De smaken zijn enorm subtiel. Veel kun je er niet van op, dat is ook niet de bedoeling. Maar de harmonie van de smaken is iets om nooit meer te vergeten…
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Als u met verse kastanjes aan de slag wilt: Pel de harde bruine schil van de kastanjes. Kook ze in zout water tot ze zacht zijn. Pel nu de zachte velletjes van de kastanjes. Gebruik anders kant-en-klaar gekookte kastanjes.
Maak in de blender of keukenmachine een samenhangend mengsel van de kastanjes, de bloem, de cacao en het ei.
Maak er met behulp van 2 lepels quenelles van. Volg deze instructies.
Laat de quenelles voorzichtig in hete olijfolie glijden en frituur ze een minuutje of 3 tot ze mooi goudbruin zijn.
Serveer de kroketjes mate de lardo. Zie afbeelding. Een blaadje dragon is hierbij erg lekker.
Champagne, of – beter nog – Spumante, maar dan wel een goede brut.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!