Een vleugje Middellandse Zee in aanloop naar de vakantie. Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
8 x 100 grammen kalkoenfilet
1 flinke scheut olijfolie
1 teen knoflook
zout & peper (naar smaak)
Voorde gegrilde groenten:
8 plakken knolselderij
aubergine
winterpeen
venkel
Keukengerei:
BBQ (of grillplaat)
Knoflookpers
Instructies
DE GROENTEN
Snij de groenten in plakken van ongeveer 5 mm dikte
U kunt 2 dingen doen – of u stooft de wortelplakken heel even voor in de magnetron in een stoofschotel of u grilt de wortel eerst een minuut of 7 voor u aan de courgette begint
Wrijf de plakken in met knoflook en olijfolie
Verhit de barbecue tot matig vuur en grill de groenten zachtjes tot ze mooi beetgaar zijn
Doe er DAN PAS een klein beetje zout op
U kunt deze groenten, vooral op een warme zomeravond, gerust laten afkoelen – ze zijn koud minstens zo lekker als warm
Maak ze voor het opdienen nog even aan met wat verse olijfolie. Meer weten? Volg dan dit recept
SERVEERTIP
Erg lekker hierbij zijn “patate al forno” (zie recept).
Kruid de filets met of zout en peper
Knijp er wat knoflook uit de pers overheen
Wrijf ze in met olijfolie. Zorg ervoor dat ze op kamertemperatuur zijn voor u begint te grillen (chambreren)
Zorg voor een niet te hete barbecue of grillplaat
Leg de filets op een minder heet gedeelte van de grill en gaar ze een minuut of 2 aan beide kanten
Haal ze van de grill af, leg ze op een schoon bord en bedek ze met aluminiumfolie om de warmte van de grill goed door het vlees te laten trekken en de vleessappen tot rust te laten komen (rijpen)
Na 5 minuten kunt u ze opdienen. Klaar!
WIJNTIP
Een mooie rosé uit Tavel of een frisse jonge rode (Beaujolais, Bardolino)
Keywords:
turkey, dinde, filet, borst
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!