Kalkoenfilet van de grill met gegrilde groenten
Kalkoenfilet van de grill met gegrilde groenten
Ingrediënten
Voorde gegrilde groenten:
Keukengerei:
Instructies
-
DE GROENTEN
- Snij de groenten in plakken van ongeveer 5 mm dikte
- U kunt 2 dingen doen – of u stooft de wortelplakken heel even voor in de magnetron in een stoofschotel of u grilt de wortel eerst een minuut of 7 voor u aan de courgette begint
- Wrijf de plakken in met knoflook en olijfolie
- Verhit de barbecue tot matig vuur en grill de groenten zachtjes tot ze mooi beetgaar zijn
- Doe er DAN PAS een klein beetje zout op
- U kunt deze groenten, vooral op een warme zomeravond, gerust laten afkoelen – ze zijn koud minstens zo lekker als warm
- Maak ze voor het opdienen nog even aan met wat verse olijfolie. Meer weten? Volg dan dit recept
-
SERVEERTIP
Erg lekker hierbij zijn “patate al forno” (zie recept).
-
- Kruid de filets met of zout en peper
- Knijp er wat knoflook uit de pers overheen
- Wrijf ze in met olijfolie. Zorg ervoor dat ze op kamertemperatuur zijn voor u begint te grillen (chambreren)
- Zorg voor een niet te hete barbecue of grillplaat
- Leg de filets op een minder heet gedeelte van de grill en gaar ze een minuut of 2 aan beide kanten
- Haal ze van de grill af, leg ze op een schoon bord en bedek ze met aluminiumfolie om de warmte van de grill goed door het vlees te laten trekken en de vleessappen tot rust te laten komen (rijpen)
- Na 5 minuten kunt u ze opdienen. Klaar!
-
WIJNTIP
Een mooie rosé uit Tavel of een frisse jonge rode (Beaujolais, Bardolino)