Kalkoenfilet in crépinette met spitskool
De crépinette (in het Nederlands het varkensnet) is een heel leuk product om mee te werken. Het is niet echt overal te krijgen maar een fatsoenlijke slager weet er wel aan te komen. Het netje, dat vooral uit vetdraden bestaat, vormt een prachtig instrument om opgerolde gerechten mee in vorm te houden en/of dicht te plakken. Het is een prachtig gezicht. Als u van koken houdt, dan is dit uw kans om hiermee eens te experimenteren. Veel kookplezier!
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Snij een handzaam stuk van het varkensnet en leg dit op de werkbank.
Leg daarop een geweld koolblad.
Daarop de kalkoenfilet.
Sluit af met nog een koolblad.
Pak het geheel voorzichtig in door het varkensnet om de koolbladeren te wikkelen.
Bak de rolletjes rondom goudbruin aan in een koekenpan met wat boter. Het gaat puur om de kleur – ze hoeven niet gaar te worden.
Een jonge rode wijn, bijvoorbeeld een Fleurie, een Morgon of een Bardolino. En, hoe vreemd het ook mag klinken, Champagne is bij deze creatie ook een uitstekende gezel!
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!