Print opties

Kalkoenfilet en scampi’s

Filet de dinde et scampis

Cuisine
Courses
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 15 min Cook Time: 15 min Total Time: 30 minuten
Servings 4
Beschrijving

Mooie "Surf & Turf"

Leuk gerecht met een interessante samenstelling van schaaldieren en gevogelte.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 4 x 150 grammen kalkoenfilet (kalkoenborst)
  • 16 scampi's (redelijk groot)
  • 250 grammen zachte tarwe
  • 500 grammen venkel
  • 1 sjalot (fijn gehakt)
  • 15 grammen bladselderij (grofgehakt)
  • boter (naar behoeven)
  • 1 scheut witte wijn
  • 200 milliliters room
  • zout en peper (naar smaak)
  • Keukengerei
  • BBQ (of grillplaat)
  • 2 Sauteuses
  • Zeef
Instructies
  1. Voorbereiding:

    • Snij de kalkoenfilet in handzame lapjes (trancheren)
    • Kruid ze met zout en peper
    • Snij de venkel in blokjes van 2x2x2 cm (mirepoix)
    • Kook ze in zout water (alleen het lichte gedeelte)
  2. Bereiding:

    • Laat een ui aanzweten in wat boter in een sauteuse
    • Blus af met witte wijn
    • Laat indampen
    • Giet af door een zeef in een nieuwe pan
    • Voeg de room toe
    • Laat indampen tot een lobbige saus
    • Voeg 2 minuten voor het einde de gamba’s toe
    • Grill ondertussen de kalkoenfilets op een grillplaat of op de barbecue
    • Garneer af met de “vlokken” bladselderij. Klaar!
    • Serveer met de gekookte zachte tarwe en de gekookte venkel (zie foto)
Keywords: kalkoen, borst, filet, scapi, gamba, tiger prawn

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!