Print opties

Timbale de veau aux broccolis

Taartje van kalfsgehakt, broccoli en puree met gekonfijte sjalot

Courses
Difficulty Gevorderd
Tijd
Prep Time: 1 min Cook Time: 30 min Total Time: 31 minuten
Servings 4
Beschrijving

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 800 grammen kalfsgehakt
  • 650 grammen aardappelpuree (zie recept)
  • 250 grammen broccoli
  • 8 gekonfijte sjalotten (zie recept)
  • boter (naar behoeven)
  • knoflook (naar smaak)
  • zout & peper (naar smaak)
  • Keukengerei:
  • Koekenpan
  • Garneerring
Instructies
  1. Maak de gekonfijte sjalot zoals in dit recept staat beschreven

  2. Maak een mooie aardappelpuree zoals beschreven in dit recept.

  3. Koop het gehakt of, liever, maak het zelf (volg dit recept).

    • Kneed het gehakt en breng het op smaak met zout en peper uit de molen
    • Draai 4 gelijke ballen en plet deze tot een hamburger die iets groter is dan uw garneerring (het vlees krimpt nog een beetje tijdens het braden)
    • Haal de broccoli uit elkaar in kleine rozetjes en kook deze bijtgaar in zout water
    • Giet ze af, hak ze in grove stukken en hou deze warm
  4. BEREIDING

    • Haal de sjalotten uit hun saus en hou ze warm
    • Laat de saus indampen tot hij stroperig wordt
    • Bak de hamburgers in boter, om en om
    • Kruid ze vlak voor het omdraaien met wat knoflook uit de pers
    • Doe de broccoli in een steelpan met wat boter en stoof eventjes aan
  5. Garneerringen

    SERVEERTIP

    Bouw een torentje met de garneerring: Eerst het kalfsgehakt, dan de broccoli, dan de puree. Serveer met 2 sjalotten per persoon en drapeer met wat saus van de sjalotten.

  6. WIJNTIP

    Een mooie rosé. Tavel, liefst.

Keywords: kalfsvlees, tartaar, konfijten

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!