Kalfsentrecote van de grill
Entrecôte de veau grillée
Kalfsentrecote van de grill
Description
Kalfsentrecote. Er zijn twee soorten – blank en rosé. De rosékalveren, eigenlijk jonge runderen, zijn wat ouder en hebben een stevigere smaak. Blank kalfsvlees staat bekend om zijn subtiele, malse structuur en zeer verfijnde smaak. Dit recept is geschreven voor blank kalfsvlees. Het wat minder subtiele en stevigere vlees van het rosé kalf kan echter ook prima dienen. U vindt daarom beide soorten in de ingrediëntenlijst.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
VOORBEREIDING
- Blancheer de asperges door ze een halve minuut in kokend water te houden en daarna af te spoelen met koud water.
- Doe het zelfde met de bimi, maar dan een volle minuut. Hou apart en warm.
- Kook de aardappelen beetgaar in zout water en snij ze doormidden
- Snij een klein stukje van de asperges af en kook deze stukje gaar in zout water. Hou ze apart en warm in een beetje gesmolten boter.
-
- Kruid de kalfsentrecotes naar smaak met zout en peper
- Wrijf ze in met wat olijfolie
- Grill ze op een hoog vuur op uw barbecue of grillplaat tot een kerntemperatuur van 55°C
- Haal ze van de grill, verpak je in zilverpapier en wikkel ze in een dikke laag theedoeken
- Laat 5 minuten rijpen
- Halveer de geblancheerde asperges overlangs en grill ze op de barbecue tot ze iets kleuren.
- Grill de stukken aardappel om hetzelfde streepjeseffect te verkrijgen
- Grill de cherrytomaatjes
-
SERVEREN
- Dresseer de (warme) borden zoals op de afbeelding. Wij hebben de entrecote voor de opmaak doormidden gesneden, dat hoeft natuurlijk niet
- Veeg met een kwast wat balsamico- of johannisbroodsiroop op de borden
- Garneer af met een toefje peterselie en een takje tijm
-
WIJNTIP
Een stevige witte Sauvignon kan, een Beaujolais kan, een mooie Tavel Rosé is helemaal op zijn plaats.