Bouillon de veau
Hier kan geen keuken omheen. Een goeie kalfsbouillon is een must voor elke keuken. Het is een van de basisproducten voor elke culinaire aangelegenheid.
Kalfsbouillon is niet moeilijk. Het is een kwestie van geduld en ervaring. Geduld omdat het een typisch product uit de categorie slow cooking is; ervaring omdat iedere kok zijn eigen kalfsbouillon maakt en daarmee zijn eigen stempel op zijn keuken drukt. Naar mate u meer fond maakt zult u het basisrecept steeds meer naar uw eigen hand zetten.
[caption id="attachment_4241" align="aligncenter" width="300"] Kalfsbroeipoot[/caption]Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 250° C
Maak de groenten schoon en snij ze in blokjes en reepjes.
Hak de broeipoot, indien mogelijk, in grove brokken. Zagen kan ook. Uw ijzerzaag doet wonderen.
Rooster de botten en de broeipoot in de oven op 250 °C, op een bakblik zonder vetten. Schroei ze in 10-15 minuten rondom goed bruin door ze af en toe te draaien.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!