Print opties

Kabeljauwhaas met kurkuma en paprikasaus

Cooking Method ,
Courses
Ingrediënten
  • 2x200 grammen kabeljauwhaas
  • 1 snufje kurkumapoeder
  • olijfolie
  • zout en peper
  • 100 milliliters room
  • 50 milliliters sugo (zie recept)
  • 1/2 tenen knoflook (uit de pers)
  • 1/2 theelepels paprikapoeder (zoet)
  • Keukengerei:
  • Knoflookpers
  • Garde
  • Grillplaat
Instructies
  1. Voorbereiding
    • Laat de vis op kamertemperatuur komen
    • Kruid de vis licht met peper en zout
    • Bestrooi 1 zijde licht met kurkumapoeder
    • Bestrijk beide zijden met olijfolie
    • Knijp de helft van de knoflook uit over de vis
    • Verhit de grillplaat
  2. Maak ondertussen de saus
    • Giet 50 ml sugo (klik voor recept) in een pannetje en verhit
    • Voeg de room toe 
    • Voeg het paprikapoeder toe
    • Knijp de helft van de knoflook uit in de saus
    • Laat de saus mooi reduceren
  3. Tegen dat de saus bijna af is:
    • Leg de vis op de grill
    • Grill de vis 2 minuten per kant
  4. Serveertip:

    Lekker met (zie afbeelding) bulgur en een in roomboter gestoofd mengsel van venkel en courgette.

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!