Een stamppot voor Halloween en Paddy's Day
“Did you ever eat colcannon when ’twas made with yellow cream,
And the kale and praties blended like the picture in a dream?
Did you ever take a forkful, and dip it in the lake
Of the heather-flavoured butter that your mother used to make?”
17 maart vieren de Ieren feest. Met heel veel groen bier en lekker eten. In Ierland eet je er corned beef bij. In de Verenigde Staten is Paddy’s Day een beetje verbasterd en wordt ook colcannon geserveerd. In Ierland is dat eigenlijk voor Halloween.
Een heerlijke stamppot, gemaakt van verse palmkool (boerenkool of savooiekool kan ook), aardappel en spek.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Hak de prei en de sjalotten.
Zet ze even aan in het bakvet.
Hak de kool.
Voeg de gehakte kool toe en laat even blancheren. Schep regelmatig om.
Stamp de aardappels.
Voeg de gesauteerde groenten toe en stamp door elkaar.
Voeg de spekjes toe.
Voeg de clotted cream toe.
Voeg de boter toe.
Roer tot een gladde massa. Klaar!
Serveer met een paar ringetjes lente-ui en een glas stout.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!