Cèpes à la poêle et marrons cuits
Het lekkerste is natuurlijk een eigen geplukte. Durft u dat niet aan – de betere horeca- en delicatessenleveranciers hebben verse liggen in het seizoen. Komt u wel eens in Duitsland op de markt? Helemaal goed. Daar zijn Steinpilze (zo heet eekhoorntjesbrood daar) volop te krijgen in de plukperiode.
[caption id="attachment_1532" align="aligncenter" width="220"] Eekhoorntjesbrood[/caption] [caption id="attachment_5041" align="aligncenter" width="300"] Gedroogd eekhoorntjesbrood[/caption]Borstel de paddenstoelen zo zorgvuldig mogelijk met een paddestoelenborstel. Zorg ervoor dat alle zandresten zijn verwijderd.
Doe een klontje boter in een koekenpan.
Trifolare noemen de Italianen het: in fijne reepjes snijden van paddestoelen. Doe de plakjes paddenstoel in de koekenpan en…
…bak ze vliegensvlug goudbruin. Dat duurt echt maar een minuutje of twee. De paddenstoel moet knapperig blijven. Hou apart.
ONDERTUSSEN
ONDERTUSSEN
Maak een lekker smeuïge aardappelpuree. Volg ons recept.
ONDERTUSSEN
Een Soave is lekker. Wie van minder fris houdt – een Custoza kan prima.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!