Print opties

Funghi porcini in padella

Cèpes à la poêle et marrons cuits

Cooking Method ,
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 15 min Cook Time: 15 min Total Time: 30 minuten
Servings 4
Beschrijving
 

FUNGO PORCINO

Het lekkerste is natuurlijk een eigen geplukte. Durft u dat niet aan – de betere horeca- en delicatessenleveranciers hebben verse liggen in het seizoen. Komt u wel eens in Duitsland op de markt? Helemaal goed. Daar zijn Steinpilze (zo heet eekhoorntjesbrood daar) volop te krijgen in de plukperiode.

[caption id="attachment_1532" align="aligncenter" width="220"]Eekhoorntjesbrood Eekhoorntjesbrood[/caption] [caption id="attachment_5041" align="aligncenter" width="300"]Gedroogd eekhoorntjesbrood Gedroogd eekhoorntjesbrood[/caption]
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten
  • 300-400 grammen eekhoorntjesbrood (vers)
  • 70 grammen boter
  • 400 grammen aardappelpuree (zie recept)
  • 50 grammen filodeeg (4x3 bladen van +/- 20x30cm)
  • 200 grammen gekookte kastanje (zie recept)
  • zout (naar behoeven)
  • peterselie (naar behoeven; vers gehakt)
  • Keukenbenodigheden
  • Koekenpan
  • Paddenstoelenborstel
  • Oven
  • IJsschep
Instructies
  1. FUNGO PORCINO

    Borstel de paddenstoelen zo zorgvuldig mogelijk met een paddestoelenborstel. Zorg ervoor dat alle zandresten zijn verwijderd.

  2. KLONTJE BOTER

    Doe een klontje boter in een koekenpan.

  3. Trifolare noemen de Italianen het: in fijne reepjes snijden van paddestoelen. Doe de plakjes paddenstoel in de koekenpan en…

  4. …bak ze vliegensvlug goudbruin. Dat duurt echt maar een minuutje of twee. De paddenstoel moet knapperig blijven. Hou apart.

  5. ONDERTUSSEN

    • Leg per portie drie lagen filodeeg (Yufka) op elkaar met tussen iedere laag een huigdun laagje olijfolie of gesmolten boter
    • Bak het filodeeg op 180 graden, 10 minuten, tot deze mooi bruin en knapperig is
  6. ONDERTUSSEN

    Maak een lekker smeuïge aardappelpuree. Volg ons recept.

  7. ONDERTUSSEN

    • Ontdoe de kastanjes van de buitenste schil
    • Kook ze in iets gezouten kokend water tot ze gaar zijn (let op - dit duurt maar een paar minuten, Schieten ze te ver door dan worden ze te zacht
    • Meestal gaat het binnenste schilletje er tijdens het koken af. Zo niet kunt u dat nu vrij eenvoudig verwijderen
    • Hou apart. 
    • Tip: u kunt natuurlijk ook gekookte kastanjes in de winkel halen:
    [caption id="attachment_1646" align="aligncenter" width="300"]Gekookte kastanjes Gekookte kastanjes[/caption]
  8. SERVEERTIP

    • Leg de gebakken filodeegbladen op (voorverwarmde) borden
    • Daarop het gebakken eekhoorntjesbrood
    • Leg er met een ijsschep een halve bol puree bij
    • Garneer af met de gekookte kastanjes en wat gehalte peterselie. Klaar!
  9. wijntip witte wijn

    WIJNTIP

    Een Soave is lekker. Wie van minder fris houdt – een Custoza kan prima.

Keywords: eekhoorntjesbrood, funghi porcini

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!