Funghi porcini in padella
Cèpes à la poêle et marrons cuits
Funghi porcini in padella
Description
FUNGO PORCINO
Het lekkerste is natuurlijk een eigen geplukte. Durft u dat niet aan – de betere horeca- en delicatessenleveranciers hebben verse liggen in het seizoen. Komt u wel eens in Duitsland op de markt? Helemaal goed. Daar zijn Steinpilze (zo heet eekhoorntjesbrood daar) volop te krijgen in de plukperiode.
Ingrediënten
Keukenbenodigheden
Instructies
-
FUNGO PORCINO
Borstel de paddenstoelen zo zorgvuldig mogelijk met een paddestoelenborstel. Zorg ervoor dat alle zandresten zijn verwijderd.
-
KLONTJE BOTER
Doe een klontje boter in een koekenpan.
-
Trifolare noemen de Italianen het: in fijne reepjes snijden van paddestoelen. Doe de plakjes paddenstoel in de koekenpan en…
-
…bak ze vliegensvlug goudbruin. Dat duurt echt maar een minuutje of twee. De paddenstoel moet knapperig blijven. Hou apart.
-
ONDERTUSSEN
- Leg per portie drie lagen filodeeg (Yufka) op elkaar met tussen iedere laag een huigdun laagje olijfolie of gesmolten boter
- Bak het filodeeg op 180 graden, 10 minuten, tot deze mooi bruin en knapperig is
-
ONDERTUSSEN
Maak een lekker smeuïge aardappelpuree. Volg ons recept.
-
ONDERTUSSEN
- Ontdoe de kastanjes van de buitenste schil
- Kook ze in iets gezouten kokend water tot ze gaar zijn (let op - dit duurt maar een paar minuten, Schieten ze te ver door dan worden ze te zacht
- Meestal gaat het binnenste schilletje er tijdens het koken af. Zo niet kunt u dat nu vrij eenvoudig verwijderen
- Hou apart.
- Tip: u kunt natuurlijk ook gekookte kastanjes in de winkel halen:
-
SERVEERTIP
- Leg de gebakken filodeegbladen op (voorverwarmde) borden
- Daarop het gebakken eekhoorntjesbrood
- Leg er met een ijsschep een halve bol puree bij
- Garneer af met de gekookte kastanjes en wat gehalte peterselie. Klaar!
-
WIJNTIP
Een Soave is lekker. Wie van minder fris houdt – een Custoza kan prima.