Print opties

Ibéricofilet met kruidenkorst uit de oven

Rôti de longe Ibérico dans sa croûte persillée

Courses
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 5 min Cook Time: 45 min Total Time: 50 minuten
Servings 4
Beschrijving

In een korstje van broodkruim, peterselie en parmezaan

Heerlijke filet van Ibéricovarken. Ditmaal ingepakt in een fijne korst van brood, lardo, perterselie en parmezaanse kaas.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 1 kilogram ibéricofilet
  • 1 flinke scheut olijfolie
  • 1 bosje peterselie
  • 4 grammen geklaarde boterhammen (bruin volkoren o.i.d.)
  • 30 grammen Parmezaan of Gruyère
  • zout & peper (naar smaak)
  • 100 grammen lardo di Colonnata
  • Keukengerei:
  • Bakblik of Braadslee
  • Trancheerbestek
  • Kernthermometer
  • Hakmolen
  • Oven
Instructies
  1. WAT HEEFT U NODIG?

    Een mooie Ibéricofilet, stukje lardo, mooi stuk ibéricofilet, wat peterselie, paar boterhammen, stukje Parmezaan…

  2. DE KORST MAKEN

    Snij de boterhammen in blokjes, korstje mag mee.

  3. GRILL AAN, DROGEN

    Leg ze op en bakblik en droog ze op 200 ℃ onder de grill van uw oven tot ze lekker knapperig zijn.

  4. LARDO DI COLONNATA

    Snij de lardo in kleine blokjes  van 3-5 mm (brunoise).

  5. HAKMOLEN

    Doe de toastblokjes in de hakmolen

  6. PETERSELIE

    Doe de peterselie (zonder al te veel steeltjes) en de kaas erbij.

  7. DRAAIEN, EN DAN HET SPEK

    Laat de hakmolen draaien en voeg dan pas de lardo toe. Laat daarna weer draaien...

  8. KORST IS KLAAR

    ...tot u een mooi korrelig mengsel heeft dat met de hand te kneden is tot een bal.

  9. VLEES INPAKKEN

    • Giet een scheutje olijfolie in een braadslee of ovenvaste schaal
    • Leg het vlees erop
    • Pak het vlees vervolgens in met de korst
    • Braad het vlees ca. 45 minuten op 180 ℃ in de heteluchtoven. De kerntemperatuur dient rond de 60-65 ℃ te zijn.
  10. TRANCHEER AAN TAFEL EN DIEN OP MET DEZE GARNITUUR:

    Heel lekker hierbij zijn gegrilde groenten, bijvoorbeeld courgette, aubergine en puntpaprika. Snij de in reepjes, leg ze in een vuurvaste schaal, scheutje olijfolie erover,  en bak ze samen met het vlees (de laatste 25 minuten ongeveer) in de oven. Snufje zout erop, kaar! Zie ook dit recept

Keywords: varken, filet, iberico, bellota, lomo, cerdo

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!