Rôti de longe Ibérico dans sa croûte persillée
Een mooie Ibéricofilet, stukje lardo, mooi stuk ibéricofilet, wat peterselie, paar boterhammen, stukje Parmezaan…
Snij de boterhammen in blokjes, korstje mag mee.
Leg ze op en bakblik en droog ze op 200 ℃ onder de grill van uw oven tot ze lekker knapperig zijn.
Snij de lardo in kleine blokjes van 3-5 mm (brunoise).
Doe de toastblokjes in de hakmolen
Doe de peterselie (zonder al te veel steeltjes) en de kaas erbij.
Laat de hakmolen draaien en voeg dan pas de lardo toe. Laat daarna weer draaien...
...tot u een mooi korrelig mengsel heeft dat met de hand te kneden is tot een bal.
Heel lekker hierbij zijn gegrilde groenten, bijvoorbeeld courgette, aubergine en puntpaprika. Snij de in reepjes, leg ze in een vuurvaste schaal, scheutje olijfolie erover, en bak ze samen met het vlees (de laatste 25 minuten ongeveer) in de oven. Snufje zout erop, kaar! Zie ook dit recept
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!