Nou…laten we maar met de deur in huis vallen en u meteen teleurstellen: Gulyás, het Hongaaarse nationale gerecht, is….een soep. Wat wij onder goulash verstaan heet in het Hongaars Pörkölt (klik op de link) , een vleesstoofpot. en vleesstoofpot. Maar enfin, we maken er het beste maar van: We geven u het recept van de vleesstoofschotel. En laten we het maar gewoon goulash blijven noemen. Lekker is het in ieder geval!
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Bereiding:
Serveertip:
Sommigen vinden het lekker het geheel wat smeuïger te maken door op het einde wat crème fraîche toe te voegen. Serveer met rijst. Als decoratie kunt u een satéstokje natmaken en gedeeltelijk bedekken met paprikapoeder (zie afbeelding). Garneer af met wat verse koriander en een paar peperkorrels. Klaar!
Wijntip:
Een mooie stevige Egri Bikavér, de beroemde “Stierenbloedwijn” uit Hongarije, om in de stijl te blijven.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!