Vrij naar een recept van "La Barceloneta", een vermaard visrestaurant in Barcelona. Gamba’s in hun geheel op de barbecue. Aan tafel “knoeien” en oppeuzelen. Heerlijk.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
12 scampi's of gamba's (groot, met kop)
1 flinke scheut olijfolie
knoflook uit de pers (naar smaak)
zout en peper
vers gehakte peterselie (naar behoeven)
Keukengerei
BBQ (of grillplaat)
Knoflookpers
4 spiezen
Instructies
Bereiding:
Rijg de scampi’s aan 4 spiezen
Wrijf ze in met olijfolie
Grill de scampi’s 1,5-2,5 minuut per zijde op een gloeiend hete grillplaat of barbecue
Knijp wat knoflook over de reeds gegrilde kant na het omdraaien van de spiesen
Serveertip:
Haal de scampi’s niet van de spies, leg ze op een heet bord of een plank en serveer er een lekkere rijst of een mooie salade bij.
Serveer dit gerecht met een scheutje lekkere donkere olijfolie, het liefst “Extra Vergine” uit Apulië of Calabrië. Deze zuidelijke oliesoorten zijn veel intenser van smaak dan de noordelijke en centrale varianten door de enorme hoeveelheid zon die de olijven daar genieten en komen daarom beter tot hun recht bij grillgerechten, schaaldieren en knoflook.
Keywords:
scampi. gamba, barbecue, grillen, roosteren, scampi alla griglia
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!