Print opties

Camarónes a la parrilla

Grote scampi's op de barbecue

Cooking Method ,
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 5 min Cook Time: 5 min Total Time: 10 minuten
Servings 4
Beschrijving

Vrij naar een recept van "La Barceloneta", een vermaard visrestaurant in Barcelona. Gamba’s in hun geheel op de barbecue. Aan tafel “knoeien” en oppeuzelen. Heerlijk.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 12 scampi's of gamba's (groot, met kop)
  • 1 flinke scheut olijfolie
  • knoflook uit de pers (naar smaak)
  • zout en peper
  • vers gehakte peterselie (naar behoeven)
  • Keukengerei
  • BBQ (of grillplaat)
  • Knoflookpers
  • 4 spiezen
Instructies
  1. Bereiding:

    • Rijg de scampi’s aan 4 spiezen
    • Wrijf ze in met olijfolie
    • Grill de scampi’s 1,5-2,5 minuut per zijde  op een gloeiend hete grillplaat of barbecue
    • Knijp wat knoflook over de reeds gegrilde kant na het omdraaien van de spiesen
  2. Serveertip:

    • Haal de scampi’s niet van de spies, leg ze op een heet bord of een plank en serveer er een lekkere rijst of een mooie salade bij.
    • Serveer dit gerecht met een scheutje lekkere donkere olijfolie, het liefst “Extra Vergine” uit Apulië of Calabrië. Deze zuidelijke oliesoorten zijn veel intenser van smaak dan de noordelijke en centrale varianten door de enorme hoeveelheid zon die de olijven daar genieten en komen daarom beter tot hun recht bij grillgerechten, schaaldieren en knoflook.
Keywords: scampi. gamba, barbecue, grillen, roosteren, scampi alla griglia

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!