Camarónes a la parrilla
Grote scampi’s op de barbecue
Camarónes a la parrilla
Ingrediënten
Keukengerei
Instructies
-
Bereiding:
- Rijg de scampi’s aan 4 spiezen
- Wrijf ze in met olijfolie
-
- Grill de scampi’s 1,5-2,5 minuut per zijde op een gloeiend hete grillplaat of barbecue
- Knijp wat knoflook over de reeds gegrilde kant na het omdraaien van de spiesen
-
Serveertip:
- Haal de scampi’s niet van de spies, leg ze op een heet bord of een plank en serveer er een lekkere rijst of een mooie salade bij.
- Serveer dit gerecht met een scheutje lekkere donkere olijfolie, het liefst “Extra Vergine” uit Apulië of Calabrië. Deze zuidelijke oliesoorten zijn veel intenser van smaak dan de noordelijke en centrale varianten door de enorme hoeveelheid zon die de olijven daar genieten en komen daarom beter tot hun recht bij grillgerechten, schaaldieren en knoflook.