Twee keer haas
Hazenfilet met hazenpeper, polenta van kastanjemeel en rode kool
Recept met een ster
Twee keer haas
Ingrediënten
De haas:
Keukengerei:
Instructies
-
Omdat de punt van de hazenfilet veel dunner is dan de rest van het stuk, is het zaak deze op te vouwen zodat hij gelijk met de rest kan garen en niet te droog wordt. Nog beter is het om dit staartstuk even te larderen (= aan de binnenkant voorzien van een beetje extra vet). Hiervoor gaan we als volgt te werk:
- snij een dun plakje vet spek
- leg het op de staart van de hazenfilet
- vouw de staart naar boven en zet vast met een vleespennetje. Nu heeft u mooie, egaal dikke filets.
-
VOORBEREIDINGEN
- Maak een lekkere hazenpeper, liefst de dag van tevoren, zoals in ons recept
- Ook de rode kool en de selderijpuree kunt u van tevoren maken.
- De polenta is toch wel het lekkerst als u deze “à la minute” maakt.
- Zorg dat alles goed warm is en klaar om op te dienen als u aan het braden van het vlees begint. Hazenfilet heeft maar heel korte tijd nodig om te garen.
- Laat de hazenfilets op kamertemperatuur komen. Kruid ze met peper en zout.
-
BEREIDING
- Laat geklaarde boter in een koekenpan smelten en gloeiend heet worden
- Braad de hazenfilets hierin aan en matig het vuur
- Gaar de filets in 5-6 minuten
- Verwijder de vleespennen
- Leg ze weg in aluminiumfolie om 6 minuten door te rijpen
- Ondertussen kunt u aan uw bordopmaak beginnen
-
SERVEERTIP
Trancheer de filets voor om ze nog mooier te laten ogen.
-
WIJNTIP
Een mooie Médoc, een Margaux, of een Vin de Pays de la Principauté d’Orange (zeer toepasselijk). Heerlijk.