Print opties

Hazenfilet met zachte Franse geitenkaas

Recept met een ster

Courses
Difficulty Gevorderd
Tijd
Prep Time: 10 min Cook Time: 20 min Total Time: 30 minuten
Servings 4
Beschrijving

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
    De haas:
  • 2 hazenfilet
  • 100-200 grammen zachte jonge geitenkaas
  • 250 milliliters droge witte wijn
  • 50 grammen tapenade
  • 2 eieren
  • 1 takje tijm
  • 2 eetlepels olijfolie EV
  • Keukengerei:
  • Cocotte
  • Rolladetouw
Instructies
  1. Bereiding:

    • Meng in een kom de kaas, de eieren, de tapenade, de tijm en de peper
    • Bestrooi de filets met peper en zout en besmeer met ze een dikke laag van het kaasmengsel
    • Rol de filets daarna op en bind ze op met touw als een rollade
    • Maak in een cocotte de olijfolie heet en schroei de hazenrolletjes aan alle kanten snel dicht
    • Voeg de wijn en wat tijm toe en laat het geheel op zacht vuur 20 minuten garen

     

  2. Tip:
    Serveer met een gepofte appel met preiselbeeren of cranberries, wat cantharellen en een paar partjes gekookte selderijknol. Afgarneren met een takje kervel en de saus uit de cocotte.

     

  3. wijntip rode wijn

    Wijntip:
    Als wijn raden wij u een rondborstige, edele wijn aan. Uit de Bourgogne zou dat een Chambolle-Musigny, of een Aloxe-Corton kunnen zijn. Uit de Bordeaux een mooie Fronsac of Saint-Emilion. Ook een goeie Châteauneuf du Pâpe misstaat hier niet bij. 

Keywords: wild, haas, filet, appel

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!