Print opties

Onglet aux l’échalotes confites

Longhaas met gekonfijte sjalot in rodewijnsaus

Cooking Method ,
Cuisine
Courses
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 10 min Cook Time: 5 min Rest Time: 5 min Total Time: 20 minuten
Servings 4
Beschrijving

Een Amerikaanse hit: hanger steak!

Of toch niet? Hij heet bij ons gewoon longhaas. Niet iedere slager heeft hem. Hoewel….het stuk heet niet voor niets, in de niet-officiële vaktermen, “stukje van de slager”. Slagers eten dit stuk namelijk graag zelf op – het “oogt”  niet mooi in de koelvitrine vanwege zijn onregelmatige vorm maar de smaak is fantastisch:) Heerlijk sappig en door en door smaak. Ditmaal en Frans receptje met sjalotten, rode wijn en heel veel boter….:)

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 4 x 100-150g grammen longhaas (hanger steak, onglet)
  • geklaarde boter (naar behoefte)
  • 150 grammen aardappelpuree (zie recept)
  • 4-8 gekonfijte sjalotten (zie recept)
  • paar klontjes boter (ijskoud)
  • zout&peper uit de molen
  • Keukengerei:
  • Kernthermometer
  • Koekenpan
Instructies
  1. Voorbereiding:

    Kruid het vlees naar believen met zout en peper of uw eigen kruidenmengsel.

  2. Bereiding van de garnituur:

    SAUTEREN

    Doe ruim (geklaarde) boter in een koekenpan. Laat goed heet worden en bak de longhaas een minuut per kant voor een mooie kleur.

    AFGAREN EN NARIJPEN

    Verminder de warmtebron  en gaar het vlees in zo’n 3 minuten per zijde, afhankelijk van de dikte. Controleer de kerntemperatuur. Ideaal is rond de 52 ℃. Haal het vlees van het vuur en laat het 5 minuten narijpen om alle sappen egaal in het vlees te verdelen.

  3. Bereiding van het vlees:

    SAUS

    Haal de gekonfijte sjalot (zie recept) uit de pan, zet de saus op het vuur en klop er een paar klontjes ijskoude boter doorheen met een garde (monteren)

  4. SERVEERTIP

    Leg op elke steak 2 sjalotten en overgiet met de saus. Serveer met een lekkere garnituur. Wij hebben gekozen voor aardareceptppelpuree en gestoofde venkel.

Keywords: biefstuk, hanger steak, ui

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!