Hamburgerbroodjes
Zeg nou zelf: hamburgers zelf maken is natuurlijk pas écht leuk als je ook de broodjes (Big Mac Buns) zelf maakt.
Gezonder
Het is niet alleen leuk werk, het is ook een stuk gezonder. Een hamburgerbroodje zonder E-nummers, zonder al te veel zout en suiker en zonder “broodverbeteraars” van dubieuze origine… De droom van iedere bewuste consument en elke ouder.
Zelf bakken is moeilijk
Is dat nou moeilijk, zo’n broodje bakken? Welnee! Bij deze een leuk recept. .
Om en mooi luchtig deeg te verkrijgen beginnen we met een zogeheten voordeeg (ook wel starter of zetsel).
Vermeng de ingrediënten goed en zet het mengsel weg op een aangenaam warme plaats (vensterbank bij de radiator bijvoorbeeld)
Na een minuut of 20 is het voordeeg klaar. Het moet dan goed aan het bubbelen zijn geslagen.
Ondertussen beginnen we met het deeg zelf:
Laat de kom 1,5-2 uur staan op een warme plek. Het volume van het deeg neemt hierbij 2-3 keer toe. Neem het deeg uit de kom en leg het op een bestoven werkblad.
Maak een mengsel van de eidooier en de melk en bestrijk de broodjes. Bestrooi de broodjes met sesamzaad
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!