Print opties

Ham-met-aspergerolletjes

Jambon roulé aux asperges

Cooking Method ,
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 15 min Total Time: 15 minuten
Servings 8
Beschrijving

Garnering voor uw ouderwetse slaatje

Zelfgemaakte ham-en-aspergerolletjes! Lekker bij een zomerse lunch en heerlijk als bijgerecht op een ouderwets Hollands slaatje .

Ingrediënten
  • 8 plakken goede gekookte ham (liefst wat dikker gesneden)
  • 8 asperges (gekookt, niet te dik)
  • Voor de aspic:
  • 1 scheutje droge Sherry
  • 6 blaadjes gelatine
  • 1/2 liters runderbouillon (zie recept)
Instructies
  1. Voorbereiding:
    Aspic zorgt voor bereidingsgemak en extra luister. Het kan ook zonder.

    • Maak de aspic door 6 blaadjes gelatine 10 minuten in koud water te leggen
    • Breng de bouillon (klik voor recept) aan de kook, doe er een scheutje sherry bij en haal van het vuur
    • Knijp de blaadjes gelatine uit en los ze vervolgens één voor één op in de hete bouillon
    • Laat terugkoelen tot nét boven kamertemperatuur.
  2. Bereiding:

    • Rol de asperges in een plakje ham, overdwars
    • Snij de rolletjes in het midden in tweeën
    • Nu kunt u ze instrijken met aspic
    • Zo glimt het rolletje straks mooi op de schaal en bovendien droogt het niet uit in de koelkast
Keywords: asperges, ham, slaatje

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!