Ham-met-aspergerolletjes
Jambon roulé aux asperges
Ham-met-aspergerolletjes
Description
Garnering voor uw ouderwetse slaatje
Zelfgemaakte ham-en-aspergerolletjes! Lekker bij een zomerse lunch en heerlijk als bijgerecht op een ouderwets Hollands slaatje .
Ingrediënten
Voor de aspic:
Instructies
-
Voorbereiding:
Aspic zorgt voor bereidingsgemak en extra luister. Het kan ook zonder.- Maak de aspic door 6 blaadjes gelatine 10 minuten in koud water te leggen
- Breng de bouillon (klik voor recept) aan de kook, doe er een scheutje sherry bij en haal van het vuur
- Knijp de blaadjes gelatine uit en los ze vervolgens één voor één op in de hete bouillon
- Laat terugkoelen tot nét boven kamertemperatuur.
-
Bereiding:
- Rol de asperges in een plakje ham, overdwars
- Snij de rolletjes in het midden in tweeën
- Nu kunt u ze instrijken met aspic
- Zo glimt het rolletje straks mooi op de schaal en bovendien droogt het niet uit in de koelkast