Print opties

Karbonaadje, eekhoorntjesbrood en minipaksoy

Côtelette de porc aux cêpes et mini bok choy

Cuisine
Courses
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 10 min Cook Time: 12 min Total Time: 22 minuten
Servings 4
Beschrijving

Dit gerecht vraagt om een niet te vette karbonade. Vlees aan de magere kant, zoals een rib- of haaskarbonade, is het meest geschikt.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten
  • 4 varkenkarbonades ((haas- of ribkarbonade))
  • 8 minipaksoy's
  • 8 plakken gerookt spek
  • 1/2 eetlepels eekhoorntjesbrood (gedroogd)
  • boter (naar behoeven)
  • 150 milliliters room
  • 25 milliliters droge witte wijn
  • 800 grammen aardappelpuree (zie recept)
  • zout en peper (naar smaak)
  • Keukenbenodigheden
  • Bakblik
  • Oven met grill
Instructies
  1. VOORBEREIDING

    • Hak de paddestoelen in kleine stukjes en overgiet ze met wat melk.
    • Warm deze op tot bijna kookpunt en laat rustig afkoelen. Hierdoor worden de paddestoelen weer zacht en laten ze hun smaak los.
    • Maak voor de garnituur een lekkere aardappelpuree (klik voor recept)
     
  2. BEREIDING

    • Bak de paksoy heel even aan in hete boter
    • Nog voor ze verkleuren blust u de boter af met ¼ kopje water (deglaceren)
    • Sluit de pan af en laat de groenten 7 minuten op zacht vuur stoven
    • Rol ze daarna in het spek (barderen). Leg ze op een bakblik
    • Kruid het vlees met zout en peper en braad het ongeveer 5 minuten aan beide kanten tot het stevig aanvoelt
    • Haal het vlees uit de pan
    • Blus de boter af (deglaceren) met het mengsel van paddestoelen en melk en een flinke scheut witte wijn, laat deze indampen (reduceren) en voeg vervolgens de room toe
    • Roer het geheel goed door elkaar
    • Als de de room iets dikker begint te worden is uw saus klaar. Haal dan onmiddellijk de pan van het vuur
    • Voeg eventueel wat zout toe

    Plaats ondertussen de paksoyrolletjes onder een salamander of onder de grill van uw oven en laat het spek even iets opkleuren.

  3. SERVEREN

    Doe wat saus op de borden, leg daar het vlees in, garneer af met de paksoyrolletjes en wat puree. Klaar!

  4. WIJNTIP

    Een jonge fruitige rode wijn of een volle rosé.

Keywords: varkenskarbonade, pak choy

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!